Et Dukkehjem

Video

Som kjent var det i 2006 100 år siden Henrik Ibsen døde. I den anledning gjennomførte Horten kulturskole prosjektet "Et Dukkehjem". Her laget elever fra drama + kunst & bilde + musikk, to versjoner av det berømte skuespillet. I tillegg arrangerte skolen filmkurs. Resultatet ble en DVD, som er lagt ut for salg gjennom Horten kulturskole.

Som en happening laget jeg også en rappelåt med tilhørende musikkvideo, "Hurra for Henrik". Den er antagelig det mest politisk ukorrekte bidrag til Ibsen-jubileet. Men selv Dikter Ibsen hadde nok ikke klart å holde seg, hadde han sett/hørt "Ibsen Girls" fremføre sin elleville hyllest til ham selv, og faktisk.. Helmer(!)

Ibsen Girls: HURRA FOR HENRIK!

Ser du ikke videobildet, klikk her (nytt vindu)

 

NoraNoraTil venstre: Nora
(Pernille Dall) i krigshumør

 

Til høyre:
Helmer (Frida Winther, som også har skrevet manus)

 

DVD-en består av skuespillene "Et dukkehjem" og "Et annet dukkehjem". I tillegg inneholder den en dokumentarfilm om kunstinstallasjonen i forbindelse med prosjektet, samt altså musikkvideoen "Hurra for Henrik" (Over).

På Horten Kulturskoles Ibsen-show ble det også fremført en "Marionette-dans".

Med unntak av sistnevnte, er alle liveopptak gjort i Lucky Loops Recordings' lydstudio i Horten, med Une Kulsrud som tekniker og lydprodusent.

 

© 2010 BHM/Contessa
Org.no. 984 130 910
Design: A. Bull-Hansen